Saltar al contenido

Het verzamelen van handtekeningen voor de Constituyente blijft belangrijkste permanente actie van het Verzet tot 15 september 2010.

julio 19, 2010

Binnen het Uitvoerend Comite, bestaande uit 15 leden, met als algemeen coordinator  Manuel Zelaya,   werd  John Baker verkozen als  Sub-coördinator en Edgardo Casaña, vertegenwoordiger van de leerkrachten ‘organisaties, als Algemeen Secretaris.

Onder de resoluties en overeenkomsten van de eerste bijeenkomst werd beslist door het FNRP  hun acties te concentreren op het verzamelen van handtekeningen voor de soevereine Staat en het ontwerp voor een nieuwe grondwet. De actie  moet worden afgerond op 15 september 2010, wanneer een definitieve telling  wordt  verkregen.

Het Uitvoerend Comite heeft een afwisselend  karakter.

Een  belangrijke resolutie is dat het Uitvoerend Comite geen permanente zetel heeft  maar  op verschillende plaatsen zal zetelen  in het land.

De volgende reunie zal worden gehouden in San Pedro Sula, op vrijdag 13 augustus in het Bureau van de vakbond van de Nationale Energie bedrijf -Empresa Nacional de Energia Electrica (STENEE) .

In Danlí, El Paraiso, werden vorige zaterdag 15 000 900 handtekeningen verkregen waardoor het totaal op  650 000 komt.  

De formulieren voor de constituyente   kunnen worden worden verkregen in de kantoren Unie van werknemers in de industrie en soortgelijke dranken (Stibys),in  kweekscholen en in  het Comite van Familieleden van gevangenen en verdween in Honduras (COFADEH) en de  Soto Bibliotheek.

Allen daarheen !!!

No comments yet

Deja un comentario